Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fazekas nyúl

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát felszeleteljük. A nyulat kicsontozzuk, és kis, vékony szeletekre vágjuk. A paprikát, a hagymát és a paradicsomot felkarikázzuk. A tejfölt fűszerpaprikával ízesítjük.

Ezután egy cseréptálba (vagy tűzálló tálba) zsiradékot teszünk, és alaposan bekenjük az alját. A megsózott burgonya felével alapozzuk, belefektetünk egy sor szalonnát, erre kerül a hagyma fele, majd a hússzeletekből egy sor. Befedjük a paradicsom és a paprika felével. Erre
ismét burgonyát, hagymát, húst, paradicsomot és paprikát teszünk, a tetejét pedig beborítjuk a megmaradt szalonnaszeletekkel.

Az egészet leöntjük a paprikás tejföllel, és a sütőben legalább 1 óra hosszat sütjük. Végül a tetejét megpirítjuk, hogy a szalonna ropogós pirossá váljék.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss