A fagyasztott csemege kukoricát sós vízben 2-3 percig főzzük. A szalonnát csíkokra vgy kockákra vágjuk, zsírját serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett kukoricát. 1 percig pirítjuk, majd ráöntjük a felvert tojást. Lepényt sütünk belőle. Közben egy másik serpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük a kiveregetett, sóval-borssal bedörzsölt hússzeleteket. A tejföl sóval és zúzott fokhagymával ízesítjük. A húst tálra helyezzük, beborítjuk a szalonnás-kukoricás tojáslepénnyel és leöntjük a fokhagymás tejföllel. Petrezselymes burgonyával és savanyúsággal kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre