Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtos karfiolbomba

MME MME
75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 6 személynek:
  • 1 kg burgonya
  • 1 közepes fej karfiol
  • 25 dkg szeletelt bacon
  • ételízesítő
  • fűszersó
  • A fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 szelet száraz kenyér (vagy zsemlemorzsa)
  • 1 fej vöröshagyma apró kockára vágva
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • bors

Elkészítés

Elkészítés? A sós, ételízesítős vízben megfőzzük a karfiolt, a fasírtot pedig összeállítjuk.

Egy nagy sütőtál közepére helyezzük a főtt karfiolt, és körbetapasztjuk a fasírttal úgy, hogy mindenhol befedje, majd beborítjuk a szalonnaszeletekkel. Köré rakjuk a meghámozott, felszeletelt burgonyát. Letakarjuk alufóliával, és előmelegített sütőben, kb. 170 Celsius-fokon addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhul. Ezután levesszük az alufóliát, és pirosra sütjük.

Megjegyzés

Fotó: AS
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss