Elkészítés: A zsemlét beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, a hagymát apró kockákra, a pórét és a sárgarépát karikákra, a gombát vékony szeletekre, a petrezselymet finomra vágjuk.
A darált húshoz adjuk a kinyomkodott zsemlét, a hagymákat, a petrezselyem felét, a tojást, ízlés szerint fűszerezzük, összedolgozzuk, majd 20-24 kis gombócot formálunk belőle.
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a margarint és az olajat. Beletesszük a fasírtokat, aranybarnára sütjük, majd tányérra szedjük őket.
Egy másik serpenyőbe dobjuk a pórét, a sárgarépát és a gombát, 4-5 percig pirítjuk. Megszórjuk a liszttel, felöntjük 2,5 dl vízzel és a borral, beletördeljük a leveskockát, és fedő alatt 5-6 percig főzzük. Hozzáadjuk a tejszínt, beletesszük a fasírtokat, összeforraljuk, végül megszórjuk a maradék petrezselyemmel.
Főtt burgonyával tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre