Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fasirtnyárs (kefta brochette)

Hozzávalók

  • 1/2 kg darált marhahús
  • 1 közepes hagyma
  • 2 ek paprika
  • 1 ek római kömény
  • 1 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 1 késhegynyi cayenne bors vagy csípős paprika
  • 1/4 csésze friss petrezselyem
  • 1/4 csésze friss koriander
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek apróra vágott friss mentalevél
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    1. A hagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk, a mentát, a petrezselymet és a koriandert apróra vágjuk. Az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük, és pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
    2. Másnap a húsmasszából két ujjnyi vastag hengereket formázunk, mindegyiket hurkapálcára tűzzük, és a hurka végeit elcsúcsosítjuk. 
    3. Egy serpenyőbe olajat öntünk, és mikor már forró beletesszük a nyársakat,, majd óvatosan forgatva, minden oldalát megsütjük, tálalásik alufóliával lefedjük, így tartja a meleget, és nem szárad ki. Ha van laposkenyerünk, vagy tortillánk, helyezzünk egy párat egy szép tálra, és arra rendezzük el a keftákat, néhány olivabogyó, hagymakarika paradicsom kerülhet mellé, díszítésnek. Jó étvágyat!

    A LEGJOBB FASÍRT RECEPTEK DARÁLT HÚSBÓL, CUKKINIBŐL, KARFIOLBÓL >>> 

Megjegyzés

Marokkóban a keftát egész kicsire formázzák, mint egy cseresznyeszem körülbelül.

Tittikeeeh77
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin