Fasírtgolyók

default user icon
4 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 zsemle
  • 1,5 dl tej
  • 60 dkg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 kiskanál majoranna
  • bors
  • pirospaprika
  • A formázáshoz:
  • liszt
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A zsemléket felszeleteljük, tejbe áztatjuk, majd kifacsarjuk, összemorzsoljuk, és a húshoz keverjük. A meghámozott, apróra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felvert tojást is beledolgozzuk a húsba. Mustárral, majorannával, sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, fűszerezzük.

    A masszából vizes kézzel diónyi golyókat formázunk, lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.

    Köretként főtt krumplit vagy rizst adtam hozzá, de tökéletes vendégvárónak vagy partira is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lili 4 évvel ezelőtt
Kezdo szakacsnonek idealis! A portugal baratomnak keszitettem el es imadta :) Koszonjuk szepen :) Annyit, hogy en is zsemlemorzsat hasznaltam inkabb, mert errol anno hallottam rokonoktol
Tarpai Szilvia 5 évvel ezelőtt
Azért valljuk be, a fasírt az egy nagyon egyszerű étel. Nem is tudom, miért kerestem rá... De, ami számomra zseniálissá teszi ezt a receptet az a mustár. Soha nem jutott volna eszembe, hogy mustárt tegyek bele, eddig nem is tettem, de ezentúl nem csinálom másképp! Köszönöm! Remek ötlet!
Kiss Ildiko 5 évvel ezelőtt
én liszt helyett zsemlemorzsába forgatom, a hagymát pedig megdinsztelve adom hozzá.
Szentpéteri Dóra 5 évvel ezelőtt
Nagyon-nagyon finom!!! Kiváló vendégvárónak! (Én 1 kg húsból csináltam és minden más hozzávalót dupláztam.)

Hasonló Receptek

Magazin