Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírtgolyók gombás paradicsomszósszal

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús
  • 1-2 zsemle (áztatva)
  • 1 fej hagyma (reszelve)
  • 3 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 db tojás
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • majoránna
  • olaj
  • szezámmag
  • zsemlemorzsa
  • A paradicsomszószhoz:
  • 50 dkg finom passzírozott paradicsom (üveges)
  • 40 dkg gomba (szeletelve)
  • 1 hagyma (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • cukor
  • babérlevél
  • bazsalikom
  • oregánó, bors, zeller levél,
  • olaj
  • A körethez:
  • héjában főtt burgonya

Elkészítés

Elkészítés: A hozzávalókból összekeverem a fasírtot, és kisebb golyókat formázok, majd fele-fele arányban elkevert szezámmagos zsemlemorzsában megforgatom, és olajban kisütöm.

A szószhoz a hagymákat olajon megdinsztelem, majd a szeletelt gombával is összekeverem, sózom, fűszerezem, és addig párolom, amíg a levét elveszti. Ezután hozzáöntöm a passzírozott paradicsompürét, kevergetve pár percig forralom, és kész is van.

A körethez a burgonyát héjában megfőzöm, megpucolom, nagyobb darabokra vágom, és olajon egy kicsit megpirítom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss