Fasírtgolyó sertéshúsból

Hozzávalók

  • A fasírthoz:
  • 500 g sertéscomb (darálva)
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle (szikkadt)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (őrölt)
  • A fasírt forgatásához és sütéséhez:
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 dl napraforgó olaj

Elkészítés

    1. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk.
    2. A darált húst összekeverjük az egész tojással, a pirospaprikával, zsemlemorzsával, a fokhagymanyomón áttört fokhagymával, sózzuk, erőteljesen borsozzuk.
    3. A zsemléből kinyomkodjuk a vizet és hozzákeverjük a húshoz.
    4. Vizes kézzel kis gombócokat formálunk belőle, majd a két tenyerünk között egy kicsit meglapítjuk.
    5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába, majd felhevített, bő olajban fedő alatt készre sütjük.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek