Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fasírt párolt zöldséggel, burgonyapürével

Hozzávalók

  • 40 dkg darált sertés hús
  • 2 szelet kenyér
  • őrölt piros paprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • őrölt bors
  • őrölt fűszerkömény
  • olaj
  • A burgonyapüréhez:
  • 20 dkg burgonya
  • víz
  • 10 dkg vaj
  • kb 2 dl tej
  • 20 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 1 mokkáskanál vaj
  • 1 csipet ételízesítő

Elkészítés

    1. A darált sertés húst a vízben kicsit megáztatott, majd jól kinyomkodott kenyérrel, a pirospaprikával, és a zúzott fokhagymával és a tojással összedolgozzuk, majd sóval, borssal, őrölt fűszerköménnyel ízesítjük. A masszából gombócot formázunk majd forró olajban megsütjük.
    2. A burgonyát meghámozzuk és sós vízben puhára főzzük. A főtt burgonyát összetörjük, majd hozzáadjuk a felolvasztott vajat, a felmelegített tejet és habosra keverjük.
    3. Egy edényben felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a zöldséget, majd ételízesítővel ízesítjük. Közepes lángon addig pároljuk a zöldségeket, ameddig azok megpuhulnak.

    KLASSZIKUS, KARFIOLOS, CUKKINIS - 9 RECEPT, AMIÉRT SZERETJÜK A FASÍRTOT >>>

    RAKOTT, TÖLTÖTT, KLASSZIKUS - 10 LAKTATÓ FASÍRT RECEPT >>>

     

Megjegyzés

Ebédnek és vacsorának is tökéletes.

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin