Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fasírt krumplipürével

Hozzávalók

  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús (én sertést és marhát használok fele-fele arányban)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma (kis)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • tej (a zsemlék áztatásához)
  • zsemlemorzsa (az állag korrigálásához+hempergetéshez)
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 kg krumpli
  • 2 kis doboz tejföl
  • vegeta

Elkészítés

    1. Az összetépett zsemledarabokat egy tálba tesszük, és annyi tejet öntünk rá, hogy épp ellepje.
    2. Eközben összevágjuk a vöröshagymát, a darált húst egy nagyobb tálba tesszük és beletesszük a hagymát, majd ráreszelünk egy gerezd fokhagymát, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk pirospaprikával és összekeverjük.
    3. Ezután hozzáadjuk a tejbe áztatott, kissé kinykodott zsemlét, beletesszük az egész tojást, majd alaposan átgyúrjuk, és fél órára pihenni hagyjuk.
    4. krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és bő, sós vízben feltesszük főni. Ha megfőtt, krumplinyomóval áttörjük, hozáadjuk a 2 doboz tejfölt, alaposan elkeverjük, majd sóval, esetég vegetával ízesítjük.
    5. A fasírtmasszát átgyúrjuk, evőkanálnyi masszából golyókat formálunk, ezeket zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Ebből az adagból 28 fasírtgolyó lesz.

      FASÍRTVARIÁCIÓK: 5 TIPP, HOGY FELTURBÓZD A HAGYOMÁNYOS HÚSPOGÁCSÁT >>> 

Megjegyzés

Kezdő háziasszonyként és gyakorló egyetemistaként ez a recept már többször is nagyon bevált.

m.s.hanna
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek