Fasírt krumplipürével

Hozzávalók

  • A fasírthoz:
  • 40 dkg darált hús (én sertést és marhát használok fele-fele arányban)
  • 2 db zsemle
  • 1 fej vöröshagyma (kis)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • tej (a zsemlék áztatásához)
  • zsemlemorzsa (az állag korrigálásához+hempergetéshez)
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
  • A körethez:
  • 1 kg krumpli
  • 2 doboz tejföl (kis)
  • vegeta

Elkészítés

    1. A fasírt összegyúrásával kezdem. Egy tálba teszem az összetépett zsemledarabokat, majd annyi tejet öntök rá, hogy épp ellepje.
    2. Eközben összevágom a vöröshagymát, a húst egy nagyobb tálba teszem és beleteszem a hagymát, majd ráreszelek egy gerezd fokhagymát, megsózom, megborsozom, megszórom pirospaprikával és összekeverem.
    3. Ezután hozzáadom a tejbe áztatott zsemlét, ráütöm a tojást, majd ezzel alaposan átgyúrom. Pihenni hagyom fél órára.
    4. Ez idő alatt megpucolom a krumplit, felkockázom, és bő, sós vízben felteszem főni. Ha megfőtt, krumplinyomó segítségével összenyomom, hozzáadom a 2 doboz tejfölt, alaposan elkeverem, majd Vegetával ízesítem.
    5. A fasírtmasszát újra átgyúrom, megnézem, kell-e még valami az állagának tökéletesítésére. Akkor jó, ha annyira lágy, hogy golyóformázás közben keletkezik rajta egy vékony réteg, amibe bele tud tapadni a zsemlemorzsa.
    6. Evőkanálnyi masszából golyót formázunk, ezt zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. Nekem ebből az adagból 28 fasírt készül, a sütés pedig oldalanként 3 percet vesz igénybe.

Megjegyzés

Kezdő háziasszonyként és gyakorló egyetemistaként ez a recept már többször is nagyon bevált.

Moldvai-Sajti Gabriella
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek