Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fasírt krumplikoszorúban

MME MME
1 4/5
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Áztassuk a zsemlét vízbe, majd jól nyomkodjuk ki. A petrezselyemzöldet vágjuk apróra, majd keverjük el a darált hússal és a tojással. A masszát ízesítjük sóval, mustárral, borssal, szerecsendióval. Készítünk belőle hosszúkás formát, s alufóliára helyezve lapítsuk szét. Vágjuk a sajtot vastag csíkokra, helyezzük bele a hús közepébe, melyet a fólia segítségével hosszú csíkká tekerünk össze, s a kivajazott sütőformá közepébe tesszük. Jénai tál vagy ezek a szép porcelán sütőtálak a legjobbak. Megszórjuk a provanszi fűszerkeverékkel. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük szerecsendióval. Rétegezzük a fasírt köré, mintha tetőcserepet raknánk fel. A tejszínes-fokhagymás Rafinériát a recept szerinti mennyiségű vízzel elkészítve öntsük a húsra és a burgonyákra. Takaréklángon 50-60 percet süssük. A vége felé egy kis reszelt sajtot szórhatunk rá. Nagyon guszta vendégváró vacsora is lehet. Salátával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss