Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fasírt könnyű, ropogós panírban

Hozzávalók

  • 20 dkg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg darált marhahús (felsál)
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl főzőtejszín
  • 1 ek mustár
  • 1/2 db piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg póréhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek reszelt torma
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 1 csipet szárított majoránna
  • A panírozáshoz:
  • 1,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 10 dkg finomliszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 1 csipet só
  • kb. 1,5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés

    1.

    Egy tálban összekeverjük a kétfajta darált húst. Hozzáadjuk a tejszínt és az egyik tojást. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzákeverjük a majoránnát és a mustárt is. Az egészet jól összedolgozzuk. Megmossuk a paprikát, eltávolítjuk a csumáját, majd apróra kockázzuk. A póréhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a pórét felkarikázzuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az előkészített zöldségeket és a tormát a húsos masszához adjuk, majd újra összekeverjük.

    2.

    A panírozáshoz a tojást felverjük a tejjel és a sóval. Apró gombócokat készítünk a darált húsból, és bepanírozzuk: először megforgatjuk őket a lisztben, majd a tojásban, végül a zsemlemorzsában.

    3.

    Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és aranybarnára sütjük benne a húspogácsákat. Papírszalvétán leitatjuk róluk a fölösleges zsiradékot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin