Fasírt egyben sütve

default user icon
19 4.1/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 szikkadt zsemle,
  • 1 fej hagyma,
  • 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított),
  • 1 kg darált hús,
  • 2 tojás,
  • 2 kávéskanál mustár,
  • 2 evőkanál ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés:

    1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.

    2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.

    3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

    1 adag: 2310 kJ/550 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Norbert 5 évvel ezelőtt
Az ételízesítőt úgy ahogy van, tessék szépen kihagyni belőle! Helyette minőségi alapanyagokból kell készíteni, friss hagyma (még kemény és leves amikor vágod), frissen darált hús. Fűszernek pedig nem csak bors, de piros paprika is kell bele. Ha egybe sütés van, akkor még a massza elkészítésekor be kell rakni a sütőbe, másnap már nem olyan jó! A masszát érdemes befedni alufóliával, és előszőr így sütni legalább egy fél órát, amíg egybe nem áll rendesen. Ezután le lehet venni a fóliát, és ekkor addig kell még sütni, amíg aranybarnára nem pirul körbe. Ha marad massza, azt a hűtőben 2 napig lehet pihentetni, majd sima fasirtnak megcsinálni, nagyon jól lehet ekkor apró gombócokká formálni, és 1 perc alatt kisül forró olajban! (és nagyon finom is)
Kollerné 6 évvel ezelőtt
1 kg húsból nagyon sok van! Én a tepsi aljára vékony szeletelt szalonnát teszek. Nem ragad le, vele együtt is lehet fogyasztani. A 2 kanál vegeta szerintem is sok. A közepébe főtt tojást is szoktam tenni. Fél kg húshoz 4-5 db-ot. Na és a borsot sem szoktam kihagyni, az a vegetába és egyéb ízesítőbe nincs. Tetejét zsemlemorzsával én is megszórom. Sütés közben pedig megszoktam locsolni a kisült lével. Ha nincs elég lé akkor zsírt vagy olajat öntök alá. Na de ahány ház, annyi szokás!:)
Hidasi Györgyi 6 évvel ezelőtt
Most próbálkoztam először receptből fasírtot készíteni, és hát bevallom, egy kicsit csalódtam. Nekem sok volt benne az ételízesítő... nem 2 kiskanálnyira gondotál inkább?
Vajda Dévai Henrietta 8 évvel ezelőtt
Köszi a receptet, ez a mustár nekem új volt, ezért is próbáltam ki. Tipp: én mindig őzgerincformában sütöm, nem kell vele bajlódni. A formát kicsit kiolajozom, megszórom zsemlemorzsával, és amikor megsült, akkor könnyen kivehető. Heni (ladyhen)
Hahner Éva 10 évvel ezelőtt
Nagyon finom! :) Én is csináltam kisebb változtatásokkal, de az alapokat köszi!
10 évvel ezelőtt
ha a fasírt húsát kipanírozod és megsütöd,az is nagyon finom. lidi.
10 évvel ezelőtt
ha a fasírt húsát kipanírozod és megsütöd,az is nagyon finom. lidi.
krisztina 10 évvel ezelőtt
SÓ??????
Luka Levente 10 évvel ezelőtt
Én szoktam a masszába tenni 2 egész főtt tojást vagy egy rúd kolbászt vagy mindkettőt. Így a felvágott fasírt többszínű lesz, pompásan fest a tányéron és szaporítja is a fasírtot, mert így 1 kg darálthúsból lesz 2 fasírt is.
Cini Ma 11 évvel ezelőtt
Görög feta sajttal töltve brutálisan finom tud lenni a fasírt. Plusz kapribogyóval. :)

Hasonló Receptek

Magazin