Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fasírt egyben sütve

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fasírt egyben sütve

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 952
  • Elküldve: 94

Hozzávalók:

  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 fej hagyma
  • 3 szál friss bazsalikom (1 evőkanál szárított)
  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 2 kávéskanál mustár
  • 2 evőkanál ételízesítő

Elkészítés:



1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.

2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az ételízesítővel és őrölt borssal ízesítjük. Összegyúrjuk, hosszúkás cipót formázunk belőle.

3. A sütőt 180 fokra (gázsütő: 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit vékonyan kikenjük olajjal, belefektetjük a húst, és a sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

1 adag: 2310 kJ/550 kcal

Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 17 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 17. djnor0
    2011. május 25. (szerda) 12:29
    Az ételízesítőt úgy ahogy van, tessék szépen kihagyni belőle! Helyette minőségi alapanyagokból kell készíteni, friss hagyma (még kemény és leves amikor vágod), frissen darált hús. Fűszernek pedig nem csak bors, de piros paprika is kell bele. Ha egybe sütés van, akkor még a massza elkészítésekor be kell rakni a sütőbe, másnap már nem olyan jó! A masszát érdemes befedni alufóliával, és előszőr így sütni legalább egy fél órát, amíg egybe nem áll rendesen. Ezután le lehet venni a fóliát, és ekkor addig kell még sütni, amíg aranybarnára nem pirul körbe. Ha marad massza, azt a hűtőben 2 napig lehet pihentetni, majd sima fasirtnak megcsinálni, nagyon jól lehet ekkor apró gombócokká formálni, és 1 perc alatt kisül forró olajban! (és nagyon finom is)
Receptválogatás
Almatorta arzenál
Az alma olcsó, finom és egészséges, süteménybe, pitébe is kiváló, sőt... Tortának is! Lehet bécsi, elzászi, francia vagy angol, citromos, csokis, pudingos vagy vaníliakrémes!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fordított csokoládétorta őszibarackkal Fordított csokoládétorta őszibarackkal
Amerikai palacsinta pofonegyszerűen Amerikai palacsinta pofonegyszerűen
Krumplifőzelék tejfölös habarással Krumplifőzelék tejfölös habarással
Zöldséges lencseleves galuskával Zöldséges lencseleves galuskával
Bableves füstölt szalonnával Bableves füstölt szalonnával
Vega kenyérlángos Vega kenyérlángos
Tejszínes szilvás pite Tejszínes szilvás pite
Zakuszka vöröslencsével Zakuszka vöröslencsével
Kuszkusz grillezett sütőtökkel Kuszkusz grillezett sütőtökkel
Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti) Étcsokoládés ricciarelli (pöffeteg süti)
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122810_oktoberi-program-110.jpg Októberi gasztroprogramok

Aranyló táj, valódi ősz, a nagy kirándulások, séták ideje az október. Hogy ne csak cél nélkül járjuk a vidéket vagy éppen a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122831_szolo-110.jpg Szőlő, a legfontosabb gyümölcs

Ha a szőlő beszélni tudna – és elmesélhetné történetét -, valószínűleg az emberiség egész históriája kirajzolódna az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122798_anizs-110.jpg Ánizs, az illatos gyógyító

A medvecukor, a pastis, az abszint és a köhögés elleni gyógykeverékek kedvelt alapanyaga és fűszere az ánizs, amelynek története…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122750_gombas-palacsinta-110.jpg Gombás töltött palacsinta

A palacsinta megunhatatlan, egyszerű, számtalan módon variálható klasszikus. Most, hogy már benne járunk az őszben, ideje egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122757_fehercsoki-110.jpg A mostoha fehércsoki

Gombóc Artúr ugyan mindenféle csokoládét szeret, és a csokoládé rajongói azonosulnak is álláspontjával, a fehér csokoládénak…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122777_szedres-suti-110.jpg Szedett-vedett szedres pite

Megesett már veletek, hogy szerdára esett a vasárnap? Velünk most igen. Továbbá az is, hogy kaptam két óra szabadidőt, amit…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122766_koles-110.jpg Köles: lisztérzékenyeknek és gabonaimádóknak

Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122739_sztrapacska-110.jpg Sztrapacska és pogácsa

Ugyan a főzőcskézés csak a hét második felében indult be, végül mégis igen sok minden készült a konyhában, mert szerdától kezdve…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept