Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Farsangi szalagos fánk

default user icon
2 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 4 tojássárgája
  • 3 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 csipetnyi só
  • 1 kupaknyi rum
  • 1 citrom héjának reszeléke
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába rumot, citromhéjat, vaníliás cukrot is teszünk.

    45 percig kelesztjük meleg helyen.

    Kelesztés után 3 cm vastagra nyújtjuk, és 8 cm-es fánkszaggatóval szaggatjuk. Utókelesztjük (10-15 perc). Közepébe mélyedést nyomunk, és olajban sütjük úgy, hogy a mélyedés lefele legyen, fedő alatt. Fordítás után fedő nélkül sütjük tovább.

    Ha kész a fánk, habzsákkal a mélyedésekbe Rummal összekevert lekvárt formázunk, porcukorral tálaljuk!

    Mindenkinek jó étvágyat hozzá!! :)

Megjegyzés

Régóta ezt a receptet használom, és a fánkon a szalagok sosem maradtak el.

Dome1987
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Menüben: 2014 09. hét. Üdv, Nani.
jonatan84
Elkészítettük a recept alapján életünk első fánkjait, nagyon féltünk tőle, de nagyon finom lett!!!! Köszönjük a feltöltőnek!!!!!

Hasonló Receptek

Magazin