Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi szalagos fánk

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, hozzáadjuk a liszthez, és a többi anyaggal együtt összedolgozzuk, hólyagosra, kb. 10-15 percig dagasztjuk. A tésztájába rumot, citromhéjat, vaníliás cukrot is teszünk.

45 percig kelesztjük meleg helyen.

Kelesztés után 3 cm vastagra nyújtjuk, és 8 cm-es fánkszaggatóval szaggatjuk. Utókelesztjük (10-15 perc). Közepébe mélyedést nyomunk, és olajban sütjük úgy, hogy a mélyedés lefele legyen, fedő alatt. Fordítás után fedő nélkül sütjük tovább.

Ha kész a fánk, habzsákkal a mélyedésekbe Rummal összekevert lekvárt formázunk, porcukorral tálaljuk!

Mindenkinek jó étvágyat hozzá!! :)

Megjegyzés

Régóta ezt a receptet használom, és a fánkon a szalagok sosem maradtak el. - Dome1987

Ezek is érdekelhetnek

Friss