Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Farsangi szalagos fánk Ditti módra

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg langyos, olvasztott vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • A sütéshez:
  • olaj
  • A tálaláshoz:
  • vaníliás porcukor
  • lekvár

Elkészítés

    Elkészítés: Kevés langyos tejjel, pici liszttel, cukorral és az élesztővel kovászt készítünk. A többi porcukorral a tojássárgákat habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, és jól kidolgozzuk. Az olvasztott vajat részletenként hozzáadjuk, liszttel megszórjuk, és langyos helyen kelesztjük.

    Utána lisztezett deszkára borítjuk, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszúrjuk, és letakarva újra kelesztjük.

    Lábasban olajat melegítünk, ha a fánkok megkeltek, ujjainkkal minden fánk közepét kissé benyomjuk, úgy tesszük az olajba, hogy a fánk felső fele kerüljön alulra. A lábast fedővel letakarjuk. Ha a fánk oldala szép piros szalagos, megfordítjuk és most már fedő nélkül sütjük tovább.

    Vigyázzunk, hogy lassú tűznél és nem forró olajban süssük, mert akkor a fánk belseje nem sül át. Papírtörlőre szedjük.

    Vaníliás porcukorral meghintve, lekvárral fogyasztjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szaszux
Tudok fánkot sütni! 2dl tej kevés hozzá!!!! Összeáll a tészta!!!
ditti56
A fánk jó és a recept is jó! Nem szoktam olyan képet küldeni,sem receptet sem,ami nem jó! Fánkot tudni kell sütni! Egy kicsit gyakorold!
szaszux
Kedves Ditti! Ez a recept nem jó!!!!!!!! Ha lehetne úgy tegyél fel receptet ha jó is!!!!! Senki ne álljon neki mert rossz!!!!

Hasonló Receptek

Magazin