Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Farsangi részeges csirke

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 csirke
  • 8 dkg vaj
  • 3 dl fehérbor
  • 12 dkg füstölt szalonna
  • majoránna
  • őrölt bors

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk, belül majoránnával, külsőleg pedig borssal fűszerezzük. Az így előkészített csirkét magasfalú tepsibe helyezzük, leöntjük olvasztott vajjal, és aláöntjük a fehérbort.

    Sütőben letakarva pároljuk, és szükség szerint pótoljuk az elpárolgó bort.

    Amikor a hús megpirult, szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük.

    Burgonyakörettel kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin