Farsangi képviselőfánk

default user icon
Farsangi képviselőfánk

Hozzávalók

  • 10 darabhoz:
  • 1 dl víz
  • 2 csipet só ízlés szerint
  • 0.5 tk cukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • A krémhez:
  • 5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 15 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • A krém tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • 1 tk porcukor

Elkészítés

    1.

    A vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és ha langyosra hűlt, egyenként belekeverjük a tojásokat a masszához.

    2.

    Ezután sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk úgy, hogy helyet hagyunk egy-egy süti között, mert duplájára nő a tészta. Forró sütőben sütjük kb. 15 percig. (Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.)

    3.

    Közben elkészítjük a krémet: a pudingport simára keverjük a hideg tej 2/3-ad részével és a 4 tojássárgájával. A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ad részével kemény habbá verjük. A maradék tejet és a cukrot felforraljuk, és a pudingos tejjel jól elkeverjük. Ezután állandó keverés mellett, 3-4 perc alatt sűrűre főzzük.

    4.

    A tűzről levéve gyorsan hozzákeverjük a tojáshabot is, majd hagyjuk hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Ha kihűlt a tészta és a krém, a fánkok tetejét levágjuk, a krémmel és a tejszínhabbal megtöltjük, visszarakjuk a tetejüket, végezetül porcukorral megszórjuk.

    Recept és foodstyling: Gátfalvi Péter, a MOM Park Leroy Bistro séfje

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin