Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi halfilé

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg tengeri halfilé
  • 8-10 szem feketebors
  • babérlevél
  • fél kicsi fej vöröshagyma
  • fél citrom leve
  • A mártáshoz:
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1,5 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 dl száraz pezsgő
  • fél citrom leve
  • őrölt fehérbors

Elkészítés

Elkészítés: Elővesszük gyönyörű lábasunkat, beleborítunk jó fél liternyi vizet, felforraljuk. Ha már lobog, belehajítjuk a babérlevelet, a vereshagymát, sóval, borssal, citromlével ízesítjük. Egy kicsit forraljuk, majd kis lángra váltunk, beletesszük a halat, és körülbelül 5 perc alatt megpároljuk.

Pezsgőt bontunk, megkóstoljuk. Ha jó, akkor elszakadunk az üvegtől, keresünk egy közepes nyeles lábast, benne habverő segítségével a tejszínt a keményítővel simára keverjük, pezsgővel tuningoljuk, és állandó keverés mellett mártás sűrűségűre főzzük. Végezetül citromlével, sóval, borssal ízesítjük-fűszerezzük.

Tálaláskor kiemeljük a halat a pároló léből, lecsepegtetjük, tányérra tesszük, petrezselymes burgonyával vagy főtt tésztával körítjük, és természetesen nyakon öntjük a pezsgős mártással.

Bontsunk fel mellé még egy üveg száraz pezsgőt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss