Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Farsangi fánk

MME MME
4.5/5
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukor felét és az élesztõt, a liszthez adjuk, hagyjuk a kétszeresére kelni. Hozzáadjuk a maradék langyos tejben elkevert maradék cukrot, a sót és a tojássárgákat, jól összedolgozzuk. 2-3 részletben beledagasztjuk az olvasztott margarint, végül a rumot. Konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, lisztes tenyérrel ellapogatjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat lisztezett tálcára rakosgatjuk, tetejüket vékonyan megkenjük olajjal, letakarjuk, és ismét a kétszeresére kelesztjük. Közepüket hüvelykujjal benyomjuk, és nem túl forró, bõ olajban, 4-5 percig fedõ alatt (ettõl lesz szalagos), majd megfordítva, fedõ nélkül aranybarnára sütjük. Papírkendõre szedjük, megszórjuk vaníliás porcukorral, és frissen, forrón tálaljuk. A közepén lévõ üregbe és/vagy külön tálkában felforrósított lekvárt kínálunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss