Elkészítés: Az élesztőt 1 dl cukrozott tejben felfuttatom. A liszttel, 4 dl tejjel, a cukorral, 3 tojás sárgájával közepesen kemény tésztát keverünk, közben hozzáadjuk a rumot és az olvasztott vajat is. Addig dagasztjuk, amíg a táltól el nem válik a tészta.
Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékhez a túrót, tojást, cukrot, mazsolát, citromhéjat összekeverjük.
Teáskanálnyi túrót teszünk a fánkok egyik felébe,majd a másik felét ráborítjuk (olyan lesz, mint a félhold).
Nem túl forró olajban sütjük fedő alatt. Ha pirul, a másik oldalára fordítjuk, de azt már fedő nélkül sütjük.
Tálaláskor porcukorral meghintjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre