Keress receptre vagy hozzávalóra

Farsangi fánk egyszerűen

default user icon
27 4.5/5
Farsangi fánk egyszerűen

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • kb. 3 dl tej
  • 1 ek rum
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés

    1. Az élesztőt egy kevés cukorral és kb. fél deci tejjel felfuttatjuk. A lisztet, a tojássárgával, a vaníliás cukorral és a maradék cukorral összekeverjük, majd a felfuttatott élesztőt is hozzáöntjük. Annyi langyos tejjel, amennyit felvesz, összedagasztjuk. Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzágyúrjuk. Kevés liszttel meghintjük, aztán meleg helyen a duplájára kelesztjük.
    2. Miután megkelt, lisztezett deszkára öntjük, és sodrófával kb. hüvelykujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Fánkszaggatóval kiszaggatjuk, majd a maradékot újra összegyúrjuk és újraszaggatjuk. Amikor elfogyott a tészta, még egy negyed órát kelesztjük a nyers fánkokat.
    3. Egy lábasban olajat hevítünk, és amikor már jó meleg, a fánkokat beletesszük. Először fedő alatt, kis lángon sütjük, majd megforgatjuk, és nagy lángon, de fedő nélkül sütjük tovább - így lesz szép szalagos a fánk. Porcukorral és lekvárral kínáljuk!
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

dareno 3 évvel ezelőtt
Csináltam egy óriási hibát, kimaradt a tojássárgája, és már keleszeteni, mi lesz ebből?
angika2 4 évvel ezelőtt
nem értem minek a rum és a citrom reszelt héja ha nem is kell bele tenni.
zsiráf83 5 évvel ezelőtt
Hát nekem nem lettek ilyen szépek, de az ízük jó lett. Ez a lényeg!
Kerria 5 évvel ezelőtt
piro103: \"Amikor már szép hólyagos, az olvasztott margarint is hozzádagasztom\" Köszönöm a receptet... most még a szaggatás utáni kelesztés folyik, bízom benne, hogy finom lesz. Ami aggaszt, hogy kelt a tészta, de nem lett a duplája... nem tudom, várnom kellett volna még? Majdnem 2 órát állt így is...
piro103 5 évvel ezelőtt
Sziasztok! Bár az elkészítésben nem láttam a margarin hozzáadagolását, azért ugye bele kell tenni azt is a tésztába?? :) köszi
Manguc 5 évvel ezelőtt
Nagyon ízlett nálunk is:) Én csináltam fahéjas cukorba hempergetett fánkocskákat is...isteni volt:) Ja és én sem raktam bele rumot és citromhéjat se.
tunipka 5 évvel ezelőtt
Mi is megsutottuk es finom lett. En nem tettem bele margarint es ugy is nagyon jo lett. Koszonom a receptet!:)
Mocorgó 5 évvel ezelőtt
Hétvégén mi is megsütöttük, de nálunk nagyon nem jött be, valószínüleg a citrom miatt és nem is volt elég édes a tésztája. Ettől függetlenül, még próbálkozni fogunk vele, hiszen a hozzávalókon lehet változtatni, és jó eredményt elérni!! Egyébként tényleg nem szabad nagyon forró olajban kezdeni sütni! El kell találni a megfelelő hőt. Mindettől függetlenül mindenkinek ajánlom a recept kipróbálását!
zsuzska26 6 évvel ezelőtt
Én is csak hálálkodni tudok a receptért.Elsőre sikert aratott.A sütésnél bátran kezdtem,nagy lángon de rájöttem,hogy az sok lesz.Nekem a teljes takarék (gázon,közepes égőfejnél)jött be. Isteni finom lett!
zsani91 6 évvel ezelőtt
köszi a receptet nagyon finom volt, én egy kicsit több cukrot tettem bele mert nagyon édes szájú vagyok:)

Hasonló Receptek

Magazin