Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: villámgyors kevert zabpelyhes süti, amit a nagyi is imádna!

default user icon
MME
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A ház sütinél nincs jobb. A piskóták, piték és kevert sütemények az otthon melegét juttatják eszünk, a mama főztjét, és bizony hiányoznak. De miért ne állíthatnád elő ezeket te? Nem mindegyik igényel óriási konyhai rutint - palacsintát, tejbegrízt és madártejet főzni már nyilván mindenki tud, most mutatunk egy klasszikus kevert sütit, kicsit egészségesítve: zabpehellyel és reszelt cukkinivel turbózva! Isteni szaftos, hosszanfriss lesz a végeredmény, ígérjük!

Hozzávalók egy vekniformához:

25 dkg margarin
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
10 dkg cukkini
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
5 dkg zabpehely
1 csipet só
10 dkg étcsokoládé

elkészítés:

1. A margarint keverjük habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a tojásokat. Ezután reszeljük bele a cukkinit, és óvatosan forgassuk össze.

2. Szitáljuk egy nagyobb tálba a lisztet, majd keverjük hozzá a sütőport és a zabpelyhet is. Végül szórjunk bele egy csipet sót.

3. Az étcsokoládét törjük kisebb kockákra, majd egy éles késsel vágjuk durvára. Egy kanál segítségével keverjük a tojásos masszába.

4. A lisztes keveréket forgassuk a tojásos masszába, és alaposan dolgozzuk össze. Simítsuk a tésztát egy kivajazott, kilisztezett vekniformába, majd 165 fokra előmelegített sütőben süssük készre kb. 50 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a tészta közepe is megsült-e.



Még több egyszerűen nagyszerű fapados receptet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss