Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: tepsis csirke lépésről-lépésre

Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ezt az egyszerű, tepsis csirkét először egy csajos hétvégén ettem, ahol a barátnőm ezzel lepett meg minket ebédre. Mi csak pucoltunk és aprítottunk, aztán egyszer csak ez lett belőle. A világ legegyszerűbb étele, bármivel lehet fokozni: tehetünk bele céklát, répát, cukkinit. Kedvenc vendégváró ételem, hamar elkészül és mindig sikere van. Kínálhatunk mellé fokhagymás tejfölt, vagy tzatzikit, de akár friss salátát is.

Hozzávalók:

6 db nagyobb burgonya
4 fej lilahagyma
4 db fél csirkemell
6 nagyobb fej gomba
olívaolaj
fűszerek ízlés szerint

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és felkockázzuk. A hagymát megpucoljuk, negyedeljük. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, a gombát pucoljuk és negyedeljük.

Az összes hozzávalót egy tepsibe öntjük, meglocsoljuk olívaolajjal majd ízlés szerint fűszerezzük és kézzel összeforgatjuk az egészet.

Alufóliával lefedjük, 200 fokon 20 percig sütjük, majd leszedjük a fóliát és addig sütjük, amíg minden meg nem puhul és kicsit meg nem pirul a teteje.

A tejfölt kikeverjük apróra vágott fokhagymával, ezzel tálaljuk a zöldséges húst.

3 HOZZÁVALÓS RECEPT: TERIYAKI CSIRKE PILLANATOK ALATT >>>

12 ALAPÉTEL, AMIT MINDEN KEZDŐNEK ISMERNIE KELL >>> 

Még több tanács, cikk, recept a Fapados főzőiskolában! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss