Ez a pite tényleg pofonegyszerű! Nagyjából 20 perc munka van vele, a többit pedig a sütő dolga. Itt az ideje beszerezni néhány kisebb sütőformát, és már indulhat is a pitekészítés!
Hozzávalók:
2,5 dl zsíros tej
150 dkg liszt
1/4 tk sütőpor
1 csipet só
2 ek cukor
1/4 tk őrölt fahéj
4 db tojás
1 fürt szőlő
vaj a formához
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
1. A tésztához dolgozzuk össze az alapanyagokat: a tejet, a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot, az őrölt fahéjat és a tojásokat, majd kézi mixerrel keverjük össze úgy, hogy a végeredmény egyenletes, csomómentes legyen. A palacsintatésztánál egy kicsit sűrűbb tésztát kell kapnunk. Pihentessük legalább 10-15 percig.
2. A szőlőszemeket szedjük le a szárról, mossuk meg és csepegtessük le. Vajazzunk ki (puha vajjal) 4 db kisebb sütőtálat.
3. Töltsük a masszát a 4 db kivajazott sütőformába. Közben a sütőt melegítsük elő 175 fokra.
4. Rendezzük el a szőlőt a tésztán, majd süssük meg a pitét az előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt.
5. Melegen, porcukorral megszórva tálaljuk.