Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: rakott krumpli lépésről lépésre

Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A rakott krumpliról mindig a gyerekkorom jut eszembe, pedig igazából nem annyira rajongtam érte akkoriban. Kicsit több lépésből áll szerintem, mint kéne, de az eredmény minden lépést megér. Én a füstölt kolbász mellé szoktam még tenni lecsókolbászt vagy virslit. Uborka nélkül nehogy tálaljátok! Az fontos hozzávaló!

Hozzávalók:

1kg krumpli
6 db tojás
10 dkg füstölt kolbász
45 dkg tejföl
2 ek zsír

Elkészítés:

1. A krumplikat és a tojásokat alaposan megmossuk és külön-külön feltesszük őket főni. A krumplikat egészben kb. 30 percig főzzük bő, sós vízben, majd villával ellenőrizzük, hogy puha-e. A tojásokat 8 percig főzzük forrástól számítva, majd azonnal lehűtjük őket hideg vízzel. A kihűlt tojásokat meghámozzuk és felkarikázzuk. A krumpliról még melegen lehúzzuk a héját és felkarikázzuk.

2. A kolbászt felkarikázzuk és egy evőkanál zsíron megpirítjuk.

3. Kiszedjük a serpenyőből a kolbászkarikákat, a kisült zsírját pedig összekeverjük a tejföllel.

4. Egy tűzálló tálat kikenünk a maradék zsírral. Belefektetünk egy réteg krumplit, aztán tojást, teszünk rá kolbászkarikákat és megkenjük a kolbászzsíros tejföllel. (Mostanában teljesen más állagúak a különböző márkájú tejfölök, ezért, ha sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés tejet vagy vizet, hogy inkább egy folyósabb állagot kapjunk, mint sűrűt. Így jobban szét tud terülni majd a rétegek között).

5. A rétegzést addig ismételjük, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

6. A tetejét megkenjük a maradék tejföllel. Ízlés szerint akár szalonna szeleteket is fektethetünk a tetejére. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a rakott krumplit kb. 30 percig sütjük, amíg el nem kezd barnulni az oldala, illetve a teteje. 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TEPSIS CSIRKE LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: HÉJÁBAN SÜLT BURGONYA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: TZATZIKI LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss