Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: mákos guba lépésről lépésre

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A mákos gubához szerintem nincs két egyforma recept. Van aki megsüti, van aki vaníliasodóval tálalja. Igazából szerintem maga az alap ez, aztán ezzel már mindenki azt csinál, amit kedve és ízlése diktál. Nálunk ez az abszolút kedvenc, imádjuk melegen, de hidegen is az egyik legfinomabb desszert.

Hozzávalók:

1 l tej
8 db vizes kifli
20 dkg darált mák
1 zacskó vaníliás cukor
5 ek cukor

Elkészítés:

1. A kiflit felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük.

 

2. A tejet egy lábosban feltesszük forrni (alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, nehogy kifusson), majd hozzáadjuk a cukrot. Akkor jó, ha a tej a lábosban elkezd emelkedni. A mákot összekeverjük a vaníliás cukorral és félretesszük.

3. Ráöntjük a felforralt cukros tejet, összeforgatjuk a kiflikarikákkal, majd hozzáöntjük a mákot is.

4. Óvatosan összeforgatjuk a gubát és tálaljuk.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY LESZ OLYAN A MADÁRTEJ, MINT A NAGYIÉ!>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: GRÍZES TÉSZTA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek