Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: így süss palacsintát lépésről-lépésre

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Palacsinta, van olyan, aki ne szeretné? A palacsintával egyetlen baj van: sosem elég. Nálunk anyukám mindig megtöltötte és feltekerte nekünk. Vadászni kellett a jénaiban, hogy melyik melyik.

Én nem vagyok ennyire jó fej. Kiteszem a tányért a rakással, a töltelékeket és hajrá család, oldjátok meg!  Egy serpenyővel neki sem állok sütni. Mára már tökélyre fejlesztettem a három serpenyős technikámat, így viszonylag hamar elkészül a családnak a csemege.

Így ugye milyen könnyűnek hangzik? Pedig nem az. Ha életedben először sütsz palacsintát, akkor bizony számolni kell azzal, hogy lesz olyan tészta, ami elszakad, vagy leragad és úgy kell a serpenyő aljáról levakarnod. Ilyenkor hajlamosak vagyunk feladni és kiönteni a tésztát, de ne adjátok fel!

Ha követitek az alábbi receptet és elkészítési módot, akkor belejöttök majd. Persze fennáll a veszély, hogy ha bárkinek dicsekedni kezdesz vele, hogy tökélyre fejlesztetted a palacsintasütést, onnantól kezdve mindig rád vár majd ez a feladat.

Hozzávalók az alaptésztához:

20 dkg liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas víz
1 csipet só
olaj a sütéshez

ELKÉSzítés:


1. Első lépésként összekeverjük a lisztet a sóval, hozzáadjuk a tojásokat, majd a tejet.

2. Aztán hozzáadjuk a vizet és csomómentesre keverjük. A tésztát néhány percig állni hagyjuk.

3. Felmelegítjük a serpenyőket, teszünk bele egy kevés olajat, ezzel megakadályozzuk, hogy leragadjon a palacsinta és merőkanállal belemerjük a tésztát. Körkörös mozdulatokkal eloszlatjuk a tésztát a serpenyőben.

4. Hagyjuk sülni, amikor már nincs nyers tészta a tetején, és a szélei elkezdenek pöndörődni a serpenyő szélétől, megfordítjuk a tésztát és megsütjük a másik oldalát is.

5. Ízlés szerint lekvárral, kakaóval vagy túróval töltjük. Porcukorral megszórva tálaljuk. 

Mivel töltsd meg a palacsintát? Ha unod már a kakaós, vagy lekváros változatot, akkor készíts szuper édes krémeket hozzá. Itt találsz klassz recepteket hozzá. 

Ha annyira profi vagy már, hogy száz számra sütöd a palacsintatésztát, akkor rakott palacsintát is készíthetsz. Nézd meg ezeket a recepteket és kedvet kapsz hozzá! 

9 ÉDES PALACSINTA, AMINEK KÉPTELENSÉG ELLENÁLLNI! >>>

9 HÚSOS PALACSINTA: BAKONYI, HORTOBÁGYI, RAKOTT >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss