Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: héjában sült burgonya lépésről lépésre

default user icon
MME
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

Ha már unod a hagyományos, cikkekre vágott sült krumplit, akkor készítsd el egy kicsit másképp! Süsd meg egészben és héjában a burgonyát, majd ha elkészült, önts rá fokhagymás-zöldfűszeres tejfölt! MENNYEI!

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
1/2 csokor petrezselyem
1/2 csokor snidling (elhagyható, ha nincs szezonja)
1 gerezd fokhagyma
25 dkg tejföl

olívaolaj

Elkészítés:

1. A burgonyákat alaposan megmossuk. Egy lábosba tesszük őket, majd annyi vizet engedünk rájuk, amennyi bőven ellepi őket. 1-2 csipet sót adunk a vízhez, majd nagy lángon, fedő alatt felforraljuk. Ha felforrt, levesszük a hőfokot és alacsony lángon kb. 30 perc alatt puhára főzzük a krumplikat.

2. Közben finomra vágjuk a 1/2-1/2 csokor petrezselymet és snidlinget. (Ha nincs snidling, akkor 1 csokor petrezselymet.) Hozzákeverünk 1 gerezd meghámozott és fokhagymaprésen átnyomott (vagy sajtreszelőn lereszelt) fokhagymát, a tejfölt és egy csipet sót.

3. A krumplit leszűrjük, egy tepsire rendezzük, és burgonyanyomóval kissé lelapítjuk mindet. Az összeset lekenjük egy kevés olívaolajjal, majd megsózzuk. Ezután 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 20 percre, hogy a burgonyák kissé megpiruljanak.

4. A főtt-sült krumplikat egy tálon elrendezzük és rákanalazzuk a zöldfűszeres tejfölt. Azonnal tálaljuk. Kínálhatjuk köretként is sült húsokhoz.

MÉG TÖBB pofonegyszerű recept A FAPADOS FŐZŐISKOLÁBÓL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss