Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: házi csipsz lépésről-lépésre

Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat.

A csipsz a világ egyik legjobb nassolnivalója. Persze, tudom, hogy nem túl egészséges. Nem is eszem évek óta, amióta figyelnem kell az étkezésemre. De néha nagyon nehéz, főleg rossz napokon, amikor az ember minden sejtje vágyik valami nasira. Erre szerintem jó választás ez a házi csipsz. Fűszerezhetjük kedvünk és ízlésünk szerint, de sima sós verzióban is isteni és kevésbé egészségtelen, mint a boltokban kapható, zsíros, ízfokozókat tartalmazó burgonyacsipszek.

Hozzávalók:

50 dkg krumpli
olívaolaj

bors
ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozzuk és megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.

2. Egy tálba tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk.

3. A krumplikarikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokon megsütjük, amíg pirosodni nem kezd a széle.

A LEGJOBB 4 DOLOG, AMI A KRUMPLIVAL TÖRTÉNHET: HÁZI CSIPSZ VARIÁCIÓK - VIDEÓ! >>> 

Még több cikk, recept, hasznos tanács a Fapados Főzősuliban! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss