Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fapados főzőiskola: citromkrémes táska lépésről lépésre

default user icon
MME
Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő citromkrémes táskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 20 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.

Hozzávalók:

1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás

A krémhez:
2 db biocitrom
2 db tojás
7 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
14 dkg krémsajt
3 tk porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő

Elkészítés:

1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kiterítjük úgy, hogy a hosszabb oldala legyen felénk. Két oldalról behajtogatjuk, azaz harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén párhuzamosan, egyenletes távolságban bevagdossuk a képen látható módon.

2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd vízgőz fölött krémet főzünk belőle. (Ehhez két edényre lesz szükkségünk. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb edényre. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényt, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be felette a krémet.) Ha kezd sűrűsödni, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé hűlni, és elvegyítjük benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. A krémet a tészta közepére kanalazzuk.

3. A tészta felső szélét visszahajtjuk középre, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.

4. A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES TEJBEGRÍZT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: MÁKOS GUBA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE>>> 

FAPADOS FŐZŐISKOLA: ÍGY SÜSS PALACSINTÁT LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss