A konyhakész leveles tésztából készült finomságokért két dolog miatt is odáig vagyunk: gyorsan és pofonegyszerűen készíthetünk velük a péksütiktől kezdve a süteményeken át a pizzáig bármit. A következő citromkrémes táskát például akkor is simán össze tudod dobni, ha most dolgozol először leveles tésztával. És a legjobb benne, hogy nagyjából 20 perc munka van vele, a többi pedig a sütő dolga.
Hozzávalók:
1 csomag konyhakész leveles tészta
1 db tojás
A krémhez:
2 db biocitrom
2 db tojás
7 dkg kristálycukor
8 dkg vaj
14 dkg krémsajt
3 tk porcukor
1/2 tk kukoricakeményítő
Elkészítés:
1. A leveles tésztát a sütőpapírral együtt kiterítjük úgy, hogy a hosszabb oldala legyen felénk. Két oldalról behajtogatjuk, azaz harmadoljuk a tésztát. Ezután kihajtjuk, és a két szélső harmadot ferdén párhuzamosan, egyenletes távolságban bevagdossuk a képen látható módon.
2. Lereszeljük a megmosott citromok héját, kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a tojásokkal és a cukorral, majd vízgőz fölött krémet főzünk belőle. (Ehhez két edényre lesz szükkségünk. Egy közepes méretű lábosra, és egy ennél kisebb edényre. A nagyobb edényt félig töltjük vízzel, és feltesszük forrni. Mikor már gyöngyözik, fölé tesszük a kisebb edényt, és folyamatos keverés mellett sűrítjük be felette a krémet.) Ha kezd sűrűsödni, levesszük a gőzről, hagyjuk kissé hűlni, és elvegyítjük benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a krémsajtot, a porcukrot és a keményítőt. A krémet a tészta közepére kanalazzuk.
3. A tészta felső szélét visszahajtjuk középre, majd az oldalsó csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a krémre, hogy egy zárt batyut kapjunk.
4. A sütemény tetejét megkenjük a felvert tojással, majd 200 fokon 18-20 perc alatt készre sütjük.