Melegszendvicset biztosan te is készítettél már. Most azonban egy kicsit felturbózzuk! A sajt-sonka páros mellett ugyanis kerül rá buggyantott tojás is, amitől olyan jól fog kinézni a szendvicsed, mintha a kedvenc reggeliző helyedről rendelted volna!
Hozzávalók:
8 szelet rozskenyér
8 szelet csirkemellsonka
8 szelet trappista sajt
2 tk vaj
4 db tojás
friss petrezselyemzöld
Elkésztés:
1. Négy szelet rozskenyeret tegyünk tálra, és helyezzünk mindegyikre félbehajtva 2-2 szelet csirkemellsonkát, majd 2-2 szelet sajtot. Fedjük be mindet 1-1 szelet üres kenyérrel.
2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk fel a vajat, és gyakran megfordítva süssük benne ropogósra a szendvicsek mindkét oldalát néhány perc alatt. Akkor lesz jó, ha a kenyerek aranyszínűre sültek!
3. Egy kisebb tálkát béleljünk ki egy darab folpakkal vagy egy félbevágott nejlonzacskóval. Óvatosan üssük bele az első tojást, és kössünk szoros csomót a folpakra, illetve a nejlonzacskóra a képen látható módon. Az összes tojást ugyanígy készítsük elő.
4. Forraljunk vizet egy lábasban, és ha fellfort, óvatosan engedjük bele a becsomagolt tojásokat. Főzzük kb. 5 percig, majd vegyük ki, és vágjuk szét a becsomózott folpakot.
5. Tegyük tányérra a megsütött szendvicseket, és helyezzünk mindegyikre egy-egy felvágott buggyantott tojást. Friss petrezselyemmel szórjuk meg a szendvicset, és már kész is van!