Elkészítés: A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi sót. Nagyon jól kikeverem. Belekanalazom a túrót, a lisztes keveréket és a citrom levét hozzáöntöm. Belekeverem a mandulát, mazsolát stb. Kikent, kilisztezett őzgerinc vagy kuglófformába öntöm. Előmelegített sütőben 200-225°C-on megsütöm. (Az őzgerinc formánál ügyeljünk, hogy meg ne égjen!) Tűpróbával nézzük meg, hogy megsült-e. Ha kicsit kihűlt, borítsuk ki, és ízlés szerint díszíthetjük porcukorral vagy csokimázzal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre