Fanta-szelet

default user icon
17 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tészta:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 csomag sütõpor
  • 1 dl étolaj
  • Krém:
  • 50 dkg túró
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • Zselé:
  • 7 dl fanta szénsavas üdítõ
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés

    Elkészítése: A tésztához a hozzávalókat kikeverjük, közepes tûznél kisütjük. Kihûtjük.
    A krém hozzávalóit habosra keverjük, hûtõbe tesszük. 2 dl fanta szénsavas üdítõben elkeverünk 2 evőkanál cukrot és 2 csomag vaníliás pudingport. 5 dl üdítõt felhevítünk és hozzákeverjük a pudingos üdítõt. Együtt fõzzük, majd hûlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.
    Ha minden hozzávaló kihûlt, a tészta tetejére kenjük a túrókrémet majd rásimítjuk az üdítõs pudingot.
    Egy kis idõre még hûtõbe tesszük. Kockákra szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés

Nagyon dekoratív sütemény.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Judit 2 évvel ezelőtt
Imádom!!! Én a túróra gránátalma magokat szoktam szórni és úgy kerül rá a fantás zselé. Fantasztikusan jól néz ki és az ízét is különlegessé teszi, nagyon finom.
Tímea 3 évvel ezelőtt
Most sütöttem meg a süteményt, nagyon dekoratív, és szerintem tökéletesen recept szerint sikerült, de én nem vagyok megelégedve krémmel. Már az elején fogtam a fejem a cukor és vaj mennyiségén, úgyhogy sokkal kevesebbet raktam bele (cukorból kb 10-15dkg, vajból kb 15 dkg), de így is szörnyen vajasnak érzem, zsíros utóízt hagy maga után. A régi retro sütikben használtak hasonló vajkrémet, bár én reméltem, túróval jobban fog ízleni. Legközelebb valamilyen főzős túrókrémmel fogom csinálni, és ajánlom ezt azoknak, akik szintén idegenkednek a tömény vajas krémektől. A receptet köszönöm!:)
alexandra 4 évvel ezelőtt
honnan tudom mennyi ideig kell a hűtőben hagyni??
Kömőcsy Anikó 4 évvel ezelőtt
A süti szuper, a receptet köszi! Egy szempontból lennék kiváncsi mások véleményére: ugyan az Aldi-s sütőporom 15,5 g-os volt (az Oetkeres 12g, már megnéztem), de irtó sütőporízű lett a piskóta. Minden fantás recept egy csomag sütőport ír, de biztos, hogy kell a 4 evőkanál liszthez egy egész zacsi? A sütőporra is az van írva,hogy 500 g liszthez. Szóljon, akinek kevesebb sütőporral is sikerült elérnie a célt :-)
Réka 4 évvel ezelőtt
hát valami isteni lett nekem!!
Schlegl Agota 5 évvel ezelőtt
Ajánlom ezt a receptet epres pudingporral és málnás szénszavas üdítővel. Nagyon finom! :-)
Kata 5 évvel ezelőtt
Mico valamit benézhettél, nem?
Sárközi Miléna 5 évvel ezelőtt
Nekem nagy csalódás volt ez a recept! :-( A tésztája igen lapos lett, a krémje pedig szerintem nagyon zsíros volt a sok vajtól. Félbe is hagytam az egészet, pedig ilyet még nem csináltam. A finom hozzávalókat, az időt, amit rászántam, azt sajnálom. :-(((
Schlegl Agota 5 évvel ezelőtt
Tényleg egyszerű és nagyon finom :)
Németh Nikolett 6 évvel ezelőtt
Isteni finom ez a süti, köszönöm a receptet!! Én még a krémbe narancshéjat reszeltem, és rá narancsszeleteket! Nagyon finom lett, egyszerre édes és savanykás!

Hasonló Receptek

Magazin