Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fánk

default user icon
9

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg liszt
  • 1 csomag élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 tojássárgája
  • 2 evőkanál rum
  • 1.2 dl tej
  • pici só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: Az élesztőt elkavarjuk a langyos tejben, belekavarjuk a lisztet. A tojássárgáját porcukorral és vajjal kikavarjuk, és az egészet lágy, hólyagos tésztává dolgozzuk ki. Fél órát kelesztjük, kilisztezett gyúródeszkán kiszaggatjuk a fánkokat. Forró olajban megsütjük: először az egyik oldalát fedő alatt, utána levesszük a fedőt, és a másik oldalát készre sütjük.

Megjegyzés

A receptet P.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

agyas42
Én is ki próbáltam a receptet. Nekem a 1,2 l tej egy picit kevés volt, közel 7 dl kellett hozzá. A tészta finom és szivacsos volt. Az íze az meg kimondottan jó, se nem édes, se nem íztelen. Egyszerűen finom.
Lorac0
Úgy látom nem vagyok egyedül a recept minőségi kritikájával. :-) Bár az én véleményem az - mert nagyon finom lett a fánkom - egyetlen bibi van a receptben, az 1,2 dl tej az 1,2 l. Csak az a d betű van elírva nem kicsit. Próbáljátok ki így, engem megdicsértek! :-)))
Kicsijudika
Ennyi liszthez még legalább egy jó nagy langyos bögre tej kell.
Amazonia
Nagyon el van irva a recept, nem mi vagyunk bénák.)) Én fél kiló liszthez adtam 5tojás..... Szóval nem kicsit van elirva... Aki nem ért hozzá nagyon el tudja rontani:)
norbine
El van írva szerintem a liszt, ez fél kg liszthez pont jó, vagy ha 1 kg-ból készül, minden másból 2x ennyit kell tenni.Így nem is rossz ez a fánk:).
diveron
Jesszus .. idióta, ostoba, primitív ... és még kiabál is :S \"AZT MONDANOM SEM KELL,HOGY EGY KICSIT HIÁNYOS A RECEPT LEÍRÁSOD!! ÉS AKKOR MÉG FINOM VOLTAM!!MERT NEM MINDENKI IJEN PROFI,HOGY VEGYE MAGÁNAK A BÁTORSÁGOT ÉS KÉSZÍTSEN M,ÉG EGY KIS TEJET HOZZÁ!!! EGYÉBKÉNT NEKEM MINT E CÍM TULAJDONOSÁNAK A FÉRJE KÉSZÍTETTEM VOLNA EL A TE LEÍRÁSOD ALAPJÁN DE MÁR NEM HALLGATNÉK RÁD!!MINT AZ ELŐZŐ PÓRUL JÁRT HÖLGY!!ÉN IS KIDOBTAM MEGY CSOMÓ ANYAGOT!!!LEGKÖZELEBB PRÓBÁLD IS KI AMIT LEÍ RSZ DE ÚGY,HOGY AZT PRÓBÁLD KI AMIT ÍRTÁL ÉS NEM AZT AMIT HOZZÁGONDOLTÁL!!! TISZTELETTEL!! EGY GYAKORLÓ FÉRJ!!!! \"
Nornora
Nem tudod, mit kell ennyire pampogni. Ez az oldal nem azért van, hogy itt tanulj meg sütni! Azt máshol kell! Itt csak recepteket találsz. Ezzel a receptel pedig semmi gond, csak ti voltatok nagyon bénák és rosszindulatúak.
G.Györgyi
AZT MONDANOM SEM KELL,HOGY EGY KICSIT HIÁNYOS A RECEPT LEÍRÁSOD!! ÉS AKKOR MÉG FINOM VOLTAM!!MERT NEM MINDENKI IJEN PROFI,HOGY VEGYE MAGÁNAK A BÁTORSÁGOT ÉS KÉSZÍTSEN M,ÉG EGY KIS TEJET HOZZÁ!!! EGYÉBKÉNT NEKEM MINT E CÍM TULAJDONOSÁNAK A FÉRJE KÉSZÍTETTEM VOLNA EL A TE LEÍRÁSOD ALAPJÁN DE MÁR NEM HALLGATNÉK RÁD!!MINT AZ ELŐZŐ PÓRUL JÁRT HÖLGY!!ÉN IS KIDOBTAM MEGY CSOMÓ ANYAGOT!!!LEGKÖZELEBB PRÓBÁLD IS KI AMIT LEÍ RSZ DE ÚGY,HOGY AZT PRÓBÁLD KI AMIT ÍRTÁL ÉS NEM AZT AMIT HOZZÁGONDOLTÁL!!! TISZTELETTEL!! EGY GYAKORLÓ FÉRJ!!!!
naty77
Nem vagyok ügyetlen szakácsnő és elég sokféle kelttésztát készítek, de e hiába volt jó kovászom ez bizony egy nagy kő maradt. Még szerencse, hogy csak fele mennyiséget csináltam...

Hasonló Receptek

Magazin