Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fánk egyszerűen és finoman

default user icon
3 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 4 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum
  • csipet só
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet egy tálba szitálom, hozzáteszem a tojássárgáját, a csipet sót és a rumot. A tejet a porcukorral meglangyosítom, és
    felfuttatom benne az élesztőt, majd hozzáöntöm a liszthez, összedolgozom, és fél órát kelesztem.

    A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, kiszaggatom. Fél órát hagyom pihenni, majd a közepébe mélyedést nyomok az ujjammal, és forró olajban a mélyedéses felével lefelé sűtöm fedő alatt. Pár perc múlva megfordítom, de akkor már fedő nélkűl sűtöm.

    Ha kész, szűrőlapáttal kiemelem, lecsepegtetem, megszórom porcukorral, és a mélyedésekbe lekvárt teszek.

Megjegyzés

Maga az elkészítés kb. 20 percet vesz igénybe, és mindig puha, könnyű, finom fánkok lesznek belőle. Másnap is kiváló az állaga.

mezejibeja
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

szegomoncsi
Én ha tehetem a legtöbb desszertbe teszek reszelt citrom héjat. Itt is ezt tetem és szerintem jól tettem. :D Csak ajánlani tudom mindenkinek. Nálunk hamar elfogyott.
mezejibeja
meglepődtem rajta,hogy lángostésztához hasonlítottad.aznap is sűtöttem belőle,mikor felraktam a receptet,és mint mindig,egy nagyon könnyű fánktésztát kaptam.végigolvastam mégegyszer,nem e hagytam ki belőle vmit,de nem.mindegy,köszönöm az észrevételt,és légyszíves írd meg,hogy milyenre sikerűlt olvasztott vajjal,és több tojássárgával! köszönöm
juditgilbert
Elkeszitettem, de legközelebb módositom: olvasztott vajat es több tojassargajat + cukrot teszek bele, (a teszta most elsöre egy lángos tésztajának felelt meg.)

Hasonló Receptek

Magazin