Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánk egyszerűen és finoman

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet egy tálba szitálom, hozzáteszem a tojássárgáját, a csipet sót és a rumot. A tejet a porcukorral meglangyosítom, és
felfuttatom benne az élesztőt, majd hozzáöntöm a liszthez, összedolgozom, és fél órát kelesztem.

A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtom, kiszaggatom. Fél órát hagyom pihenni, majd a közepébe mélyedést nyomok az ujjammal, és forró olajban a mélyedéses felével lefelé sűtöm fedő alatt. Pár perc múlva megfordítom, de akkor már fedő nélkűl sűtöm.

Ha kész, szűrőlapáttal kiemelem, lecsepegtetem, megszórom porcukorral, és a mélyedésekbe lekvárt teszek.

Megjegyzés

Maga az elkészítés kb. 20 percet vesz igénybe, és mindig puha, könnyű, finom fánkok lesznek belőle. Másnap is kiváló az állaga.
- mezejibeja

Ezek is érdekelhetnek