Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fánk Ági mama módra

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: 1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

3. Amikor elkészültünk a dagasztással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük, és 1 órán át kelesztjük.

4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük, és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.

5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbehajtjuk, és még egyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!

6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.

7. A fánkokat tiszta konyharuhával lefedjük, és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.

8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.

9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, utána fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.

10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.

11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat, és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss