Falusi reggeli kolbásszal és szalonnával

Hozzávalók

  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 8 db burgonya
  • 4 db tojás
  • 1 szál füstölt kolbász
  • víz
  • szárított petrezselyem
  • savanyú uborka

Elkészítés

    1. A füstölt szalonnát felszeleteljük és bevagdaljuk, majd takarék lángon szép barnára sütjük.
    2. Enyhén sós vízben megfőzzük a burgonyát és a tojást. A főtt tojást hideg vízbe tesszük és meghámozzuk, a burgonyákat nem tesszük vízbe, hanem hagyjuk maguktól kihűlni, mert úgy egyszerűbb lesz meghámozni.
    3. A meghámozott burgonyát felszeletve helyezzük tányérra és megszórjuk szárított petrezselyemmel. Ezután a tányérra helyezzük a tojást, a sült szalonnát, a szeletelt füstölt kolbászt és a savanyú uborkát. Kiadó, bőséges reggeli "nagyapáink idejéből".

Megjegyzés

Téli hétvégi reggeleken egy ilyen kiadós reggeli és bármilyen akadály legyőzhető.

Nemes-Pádár Csilla
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások