Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fald fel szendvics

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A házi laposkenyérhez:
  • 35 dkg fehérliszt
  • 10 dkg búzadara
  • 5 dkg zabliszt
  • 14 g száraz élesztő
  • 1/2 evőkanál só
  • 3 dl víz
  • 1/2 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál chilipor
  • 1/2 evőkanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 db közepes főtt krumpli
  • A szendvicshez:
  • 3 tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg krémsajt
  • 3 db virsli
  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db kápia paprika
  • 15 dkg húsos szalonna (kolozsvári)
  • 1 dl tejföl
  • ketchup
  • worcestershire szósz
  • fokhagymapor
  • bors
  • chilipor
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A laposkenyérhez a krumplit puhára főzöm, majd botmixerrel 3dl vízzel összeturmixolom, ha langyosra hűlt, a száraz alapanyagokhoz adom. Összegyúrom a kenyérmasszát, majd 30 percet kelesztem meleg helyen (pl. langyos sütőben).

    Ha megkelt, kilapítom, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütöm.

    A laposkenyeret félbevágom, megkenem a sajtkrémmel. A szalonnát kis olajon pirosra, ropogósra sütöm, majd hozzáadom a virslit, és azt is pirosra sütöm. A megsült virslit kiszedem, csíkokra vágom, és a sajtkrémre fektetem. A szalonnához hozzáadom a karikákra szeletelt paprikát, majd hozzáadom a fűszereket, kb. 1 percig sütöm, majd meglocsolom Worcester szósszal, és még fél percig sütöm. A megsült alapanyagokat egyenletesen ráterítem a szendvicsre.

    A 3 tojást felverem, sózom, és beleöntöm ugyanabba a teflon serpenyőbe, amiben sült a paprikás szalonna. A tojást csak egyik oldalán sütöm meg, majd ráteszem a reszelt sajtot, ekkor elzárom a gázt és lefedem, hogy a sajt a gőzben elolvadjon. Erre a tojásos sajtra ráhelyezem a lapos kenyér másik felét, ami rátapad.

    A szendvicset megcsapkodom tejföllel, meglocsolom ketchuppal, és összeborítom a tojásos féllel.

Megjegyzés

A szendvics neve tükrözi az ízletességét.

torgab
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin