Elkészítés: A tésztához valókat, hogy langyos legyen, mire elkészítem, általában előző este meleg helyre teszem.
A lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel elkeverem. Belerakom a tojások sárgáját, az olajat és annyi langyos (nem baj, ha kicsit melegebb) tejet, hogy jól dagasztható legyen. Miután kidagasztottam, 1 órát meleg helyen (radiátor) kelesztem.
Egy közepes tepsit olajjal körbekenek, a tésztát beleborítom, és egyenletesen elsimítgatom a tepsiben. Mehet rá egyenletesen a 4 nagy pohár tejföl. Ízlés szerint a cukor és a fahéj. Kb. 50 percet alacsony fokozaton sütöm.
Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre