Elkészítés: A tojást jól kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat és a tejet is. Ezután beleöntjük a kenyérsütőgép üstjébe. A lisztet összekeverjük egy csipet sóval, majd szintén beleöntjük az üstbe. Rámorzsoljuk az élesztőt, majd elindítjuk a dagasztó programot (természetesen kézzel is be lehet dagasztani a tésztát!).
A megdagasztott tésztát áttesszük egy liszttel megszórt kelesztőtálba, és langyos helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kb. 40 x 30 cm-es téglalappá nyújtjuk. A kristálycukrot összekeverjük a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal és a reszelt citromhéjjal. Olvasztott vajjal lekenjük a tésztalapot, majd megszórjuk a fahéjas cukorral és a leszemezett szőlővel. Ezután feltekerjük, majd éles késsel 8 egyforma részre vágjuk.
A tortaformát béleljük ki sütőpapírral, majd lapjával helyezzük bele a csigákat. Konyharuhával takarjuk le, és szobahőmérsékleten kelesszük kb. 30 percig.
A sütőt melegítsük elő, majd helyezzük be a tortaformát, és közepes hőfokon süssük 30-35 perc alatt készre a csigákat (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem).
A citrommázhoz a porcukrot keverjük össze a vaníliás cukorral és annyi citromlével, hogy sűrűbb állagú masszát kapjunk. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni a csigákat, majd csorgassuk rá a tetejére a citrommázat.
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd a csigákat óvatosan szétválasztva kínáljuk.