Elkészítés: A piskótához a 6 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral. A 6 fehérjéből lágy habot verünk, 1 kanál fehérjével meglazítjuk a sárgáját, majd óvatosan hozzákeverjük az egész habot. 3 részletben hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapírra nagy tepsibe szétkenjük a masszát, elsimítjuk, 210 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kicsit megszórjuk liszttel, majd letakarjuk egy másik sütőpapírral. Azért kell a liszt, hogy ne ragadjon hozzá a papír. Melegen jó szorosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejszínt forráspontig melegítjük, nem forraljuk. Feloldjuk benne a csokoládét, beledobjuk a szilvát, és botmixerrel pépesítjük, fahéjjal ízesítjük. Alaposan lehűtjük. Érdemes előző este elkészíteni, hogy legyen ideje a csokoládénak visszakristályosodni, mert ez fogja megtartani a krémet.
Betöltéskor a tejszínt kihabosítjuk. Megtöltjük és bevonjuk a tésztát a krémmel. Gyümölccsel, mogyoróval díszítjük. Hagyjuk jól lehűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre