Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas-szilvás rolád

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótatekercshez:
  • 6 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 12 dkg cukor
  • A krémhez:
  • 5 dl tejszín (30 %-os állati eredetű)
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 40 dkg szilva kimagozva
  • fahéj
  • darált mogyoró

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a 6 tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral. A 6 fehérjéből lágy habot verünk, 1 kanál fehérjével meglazítjuk a sárgáját, majd óvatosan hozzákeverjük az egész habot. 3 részletben hozzáadjuk a lisztet. Sütőpapírra nagy tepsibe szétkenjük a masszát, elsimítjuk, 210 fokos sütőben 10 percig sütjük. Ha elkészült, még melegen kicsit megszórjuk liszttel, majd letakarjuk egy másik sütőpapírral. Azért kell a liszt, hogy ne ragadjon hozzá a papír. Melegen jó szorosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejszínt forráspontig melegítjük, nem forraljuk. Feloldjuk benne a csokoládét, beledobjuk a szilvát, és botmixerrel pépesítjük, fahéjjal ízesítjük. Alaposan lehűtjük. Érdemes előző este elkészíteni, hogy legyen ideje a csokoládénak visszakristályosodni, mert ez fogja megtartani a krémet.

Betöltéskor a tejszínt kihabosítjuk. Megtöltjük és bevonjuk a tésztát a krémmel. Gyümölccsel, mogyoróval díszítjük. Hagyjuk jól lehűlni.

Megjegyzés

Én nem nagyon szoktam a tejszínre nyers gyümölcsöt rakni díszként, mert könnyen megfolyik, és a tejszínen kis patakokban egy idő után megindul. - Soltesznora

Ezek is érdekelhetnek