A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk 0,5 centi vastagra, majd kis négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjjal és egy kevés barna cukorral. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk belőle.
A vizet sóval feltesszük főni. Ha forr, akkor belerakjuk a gombócokat és az egészet megkeverjük, nehogy leragadjon. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, majd beleforgatjuk őket a cukorral összekevert mákba. Melegen tálaljuk.