Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas szilvás gombóc mákos morzsába forgatva

Hozzávalók

  • 40 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 6 szem szilva (friss)
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 tk barna cukor
  • 10 dkg darált mák
  • 5 dkg porcukor

Elkészítés

    1. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk.
    2. Kinyújtjuk 0,5 centi vastagra, majd kis négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjjal és egy kevés barna cukorral. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk belőle.
    3. A vizet sóval feltesszük főni. Ha forr, akkor belerakjuk a gombócokat és az egészet megkeverjük, nehogy leragadjon. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, majd beleforgatjuk őket a cukorral összekevert mákba. Melegen tálaljuk.

    HAGYOMÁNYOS SZILVÁS GOMBÓC>>> 

    SZILVÁS GOMBÓC GLUTÉNMENTESEN>>> 

    SZILVÁS GOMBÓC - AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE!>>> 

Megjegyzés

A szilva és mák az ősz kincsei. Nekem is a kedvenceim. Így ötlöttem ki ezt a receptet a családom nagy örömére.

Szekeres Lajosné Klári
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin