Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas szilvás gombóc mákos morzsába forgatva

60 perc
egyszerű
olcsó
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk és bő, sós vízben puhára főzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, burgonyatörővel összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet, egy csipet sót és összegyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk 0,5 centi vastagra, majd kis négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy fél szilvát, megszórjuk fahéjjal és egy kevés barna cukorral. Összecsípjük a négy sarkát és gombócot formázunk belőle.
  3. A vizet sóval feltesszük főni. Ha forr, akkor belerakjuk a gombócokat és az egészet megkeverjük, nehogy leragadjon. Addig főzzük, amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére. Kiszedjük, majd beleforgatjuk őket a cukorral összekevert mákba. Melegen tálaljuk.

HAGYOMÁNYOS SZILVÁS GOMBÓC>>> 

SZILVÁS GOMBÓC GLUTÉNMENTESEN>>> 

SZILVÁS GOMBÓC - AHOGY A NAGYI KÉSZÍTETTE!>>> 

Megjegyzés

A szilva és mák az ősz kincsei. Nekem is a kedvenceim. Így ötlöttem ki ezt a receptet a családom nagy örömére. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss