Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas szelet

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 20 dkg porcukor
  • 2 ek méz
  • 4 ek víz
  • 7 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 1 csomag őrölt fahéj
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 55-60 dkg liszt
  • A krémhez:
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés

    1. A porcukrot, a mézet, a vizet és a margarint gőz fölött összeolvasztjuk. Ha levettük a tűzről hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat, a szódabikarbónát és a lisztet. Összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk.
    2. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Mindegyik cipót egy 22x28 cm-es téglalappá nyújtjuk és egy tepsi hátulján kb. 10 perc alatt megsütjük, majd kihűtjük.
    3. A krémhez a pudingból a tejjel krémet főzünk, hűtjük. A porcukrot és a margarint kikavarjuk, a kihűlt krémmel összekeverjük. A lapokat megtöltjük. Tetejét porcukor ral megszórjuk.

    CSOKIS-DIÓS-FAHÉJAS CSIGA>>> 

    FAHÉJAS CRUFFIN>>> 

    FAHÉJAS-ALMÁS MUFFIN>>> 

Megjegyzés

Nagyon könnyen nyújtható a süti tésztája.

Bagyinszkiné Évi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin