Fahéjas sült alma kekszmorzsával, vanília fagylalttal

Hozzávalók

  • 3 db alma (édes)
  • 1 ek barna cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 5 dkg vaj
  • 0,5 dl édes fehérbor (vagy almalé)
  • 1/2 citrom leve
  • A tálaláshoz:
  • 6 gombóc vanília fagylalt
  • 12 db ropogós keksz

Elkészítés

    1. Az almákat hámozzuk meg, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházat, majd csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg. Ezután vagdossuk be a tetejét, de vigyázzunk nehogy teljesen átvágjuk az alma húsát.
    2. A sütőformát vékonyan kenjük ki vajjal, majd helyezzük bele a félbevágott almákat és öntsük alá a bort (vagy ízlés szerint almalevet).
    3. A maradék vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a barna cukrot, a vaníliás cukrot és az őrölt fahéjat. Ezután keverjük alaposan össze, majd egy ecsettel kenjük le a félbevágott almákat.
    4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. Egy fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizhetjük, hogy átsültek-e az almák (én légkeverésnél 150 fokon, 20 percig sütöttem).
    5. A sütőből vegyük ki a készre sült almákat, majd óvatosan emeljük át egy tányérra. Ezután szórjuk meg az összemorzsolt, ropogós kekszmorzsával, majd helyezzünk rá egy-két gombóc vanília fagylaltot és úgy kínáljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin