Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fahéjas rizsfagyi

default user icon

Hozzávalók

  • 4 dl habtejszín
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 2 dkg cukor
  • 15 dkg tejberizs
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 4-6 db ostyatölcsér

Elkészítés

    1. 1 dl tejszínt közepes lángon melegíteni kezdünk egy edényben, és mielőtt felforrna, levesszük a tűzről. Beleszórjuk a fehércsokoládét, és addig keverjük, amíg el nem olvad. Ezután kihűtjük keveréket.
    2. A maradék tejszínt kemény habbá verjük a cukorral. A felvert tejszínbe lassan csurgatva belekeverjük a kihűlt fehércsokoládés krémet. Hozzáadjuk a tejberizst, majd alaposan összekeverjük őrölt fahéjjal.
    3. Egy jól zárható műanyag dobozban a mélyhűtőbe tesszük legalább 5-6 órára, de inkább egy éjszakára. Fogyasztás előtt 15 perccel kivesszük, hogy könnyen adagolható legyen. Tölcsérben tálaljuk.

      Még több jeges desszert >>> 

      Fahéjas finomságok >>> 

      Fagylalt, sorbet, parfé >>> 

Megjegyzés

Recept és styling: Filep Kata
Fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin