Elkészítés: Hámozzunk meg 3-4 közepesen nagy répát, majd ezeket reszeljük le. Ha sok levet ereszt, célszerű leszűrni belőle egy keveset, különben a tészta nem lesz megfelelő állagú.
A tésztához habverő segítségével keverjük össze egy tálban a tojást a kristálycukorral, amíg kellemesen halványsárga színe és picit krémszerű állaga nem lesz (a levegőbuborékok miatt). Ezek után adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. További keverés után következik a reszelt répa és az olaj is - majd még kevergessük.
Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig süssük.
Amíg a piskóta sül, keverjük ki a torta tetejére kerülő sajtkrémet. Ehhez mikróban olvasszuk fel a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot).
Ha kihűlt a répatorta, a tetejére kenjük fel a sajtkrémet viszonylag vastagon. A tökéletes ízért a mázra még szitáljunk kakaóport. Jó étvágyat!