Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fahéjas répatorta sajtkrémmel

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 2 tojás
  • 2 dl kristálycukor
  • 2 dl liszt
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 3 dl reszelt répa
  • A mázhoz:
  • 5 dkg krémsajt (NATÚR!)
  • 3 dkg vaj
  • 2 dl porcukor
  • 1 teáskanál vanília kivonat (vagy vaníliás cukor)
  • + cukrozatlan kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: Hámozzunk meg 3-4 közepesen nagy répát, majd ezeket reszeljük le. Ha sok levet ereszt, célszerű leszűrni belőle egy keveset, különben a tészta nem lesz megfelelő állagú.

A tésztához habverő segítségével keverjük össze egy tálban a tojást a kristálycukorral, amíg kellemesen halványsárga színe és picit krémszerű állaga nem lesz (a levegőbuborékok miatt). Ezek után adjuk hozzá a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a vaníliás cukrot. További keverés után következik a reszelt répa és az olaj is - majd még kevergessük.

Kivajazott tepsiben, előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig süssük.

Amíg a piskóta sül, keverjük ki a torta tetejére kerülő sajtkrémet. Ehhez mikróban olvasszuk fel a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát (vagy vaníliás cukrot).

Ha kihűlt a répatorta, a tetejére kenjük fel a sajtkrémet viszonylag vastagon. A tökéletes ízért a mázra még szitáljunk kakaóport. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek